Ik ben een gedreven en enthousiaste honden liefhebber. Ik heb een voorliefde voor de 'speciale' honden, honden met een 'rugzakje' en honden die eigenlijk door iedereen al zijn opgegeven. Ik denk in oplossingen en mogelijkheden. Waar de andere hondenscholen en trainers stoppen, ga ik door. 

Ik heb een achtergrond van jaren trainen en begeleiden van mensen en honden. Ik ben gediplomeerd kynologisch instructrice (Martin Gaus Academie te Lelystad) en heb de opleidingen Toegepaste psychologie (richting coaching & counseling) en kinderpsychologie gevolgd. Les geven, kennis overdragen en voorlichten zijn mijn grootste passies. Helpen de vertaalslag te maken van hond naar mens en omgekeerd, zodat beide partijen elkaar (beter) gaan begrijpen.

 

Ik ben de bedenker en oprichter van De Helpende Poot. De Helpende Poot richt zich niet alleen op de hond, maar ook op de mens. Misschien soms wel meer op de mens. De hond is een perfecte spiegel van de mens en daarom wordt deze ingezet om de mens dingen duidelijk te maken.

Op deze manier draai je de dingen om; Het is dan niet; 'die rot hond luistert niet!' Maar het is dan de vraag; Wat doet de mens om dit  'probleem gedrag' in de hand te werken. Wat zegt de baas met zijn of haar (lichaams)houding tegen de hond, maar ook tegen de rest van de wereld? Dit kan soms erg confronterend zijn voor de baasjes, maar als de baas hiermee aan het werk wil gaan zijn de resultaten verbluffend!