FAQ

 

Er zijn een aantal vragen die regelmatig terug komen. Ik zal ze hier op een rijtje zetten en beantwoorden. Mocht je toch nog met een vraag zitten, neem dan ajb contact met mij op.

 

1) IS HET VOOR ELKE HOND GESCHIKT?

 

Nee. 

Ik zou het suppen met je hond niet aanraden als je hond bepaalde fysieke klachten heeft. Zoals bijvoorbeeld problemen met zijn ellebogen of rugklachten. Het is toch enigszins te vergelijken met een balans oefening dus de fysieke belasting voor de hond is dan te groot. 

Ook raadt ik het niet aan als je hond erg prikkel en stress gevoelig is. Het is toch heel erg spannend dus de kans is erg aanwezig dat dit way to much voor je hond is.

Heeft je hond een zeer korte neus, dan raadt ik het ook af.

 

2) MIJN HOND IS REACTIEF, KAN IK TOCH MEEDOEN?

 

Ja, maar  ik zou je dan een privéles aanraden. Op die manier houden we de ervaring positief en heb ik de volledige aandacht voor jou en je hond. Neem ajb contact met mij op, zodat we ook naar een geschikte locatie kunnen kijken. Niet elke locatie leent zich hiervoor.

 

3) MIJN HOND BLIJFT NOOIT OP DE PLANK STAAN!

 

Je zal verbaasd zijn hoe goed hij het zal doen! Vaak zie je dat de honden de plank als hun eigen ‘eilandje’ gaan zien, en na een tijdje zie je ze ook ontspannen. Je kan het vergelijken met een ‘BLIJF’ oefening. Dit kan je ook al mooi thuis oefenen. Vandaar uit kan je ook een stukje zelfbeheersing trainen bij de hond. Het zwemmen, na het suppen, is dan ook een super beloning!  We kunnen dit tijdens workshop ook in korte sessies hakken zodat je het op die manier langzaam uitbouwt.

 

4) ZITTEN BAAS EN HOND AAN ELKAAR VAST?

 

Nee.

Ik heb er heel bewust voor gekozen om alles los van elkaar te hebben. Ik ben van mening dat als de baas en de hond aan elkaar vast zitten dit voor gevaarlijke situaties kan zorgen. Mocht de hond om wat voor reden in het water terecht komen dan is de kans groot dat hij je meesleurt het water in. Op het moment dat je in diep water terecht komt, en de hond raakt in paniek dan is de kans erg groot dat hij naar jou toe zwemt. Hij kan jou in zijn paniek onderdrukken. 

Daarnaast, als ik in noodsituaties moet kiezen tussen wie te redden, kies ik altijd in eerste instantie voor de baas. Zodra de baas in veiligheid is zorgen we voor de hond. Stel dat de hond in het water springt en jullie zijn los van elkaar, dan is de kans vele malen groter dat jij rustig kan blijven zitten/staan op de plank. Vanuit die positie kan je de hond weer rustig op de plank zetten en is iedereen veilig.

 

Ook is bij mij de lifeline niet verplicht en op sommige locaties raad ik het zelfs af. Op veel plekken waar we suppen liggen een hoop takken en ( dunne) boomstammetjes op de bodem. Stel je valt in het water en de lifeline raakt verstrikt in een tak of boomstam dan raken veel mensen onder water in paniek. Ik kies ervoor om dat dus vooral op deze locaties los van elkaar te hebben. Zodra je op andere wateren gaat suppen of op zee is de lifeline uiteraard een must.

 

5) MOET JE UITEINDELIJK STAAN?

 

Ook al betekent SUP; Stand Up Paddling, nee staan is geen moeten. Ik vind het veel belangrijker om te kijken of de hond geen stress ervaart, of de baas geniet en of het in zijn geheel een positieve ervaring is voor beiden!

We beginnen aan land, dan ondiep water, en vandaar uit verder. 

 

6) WAAROM DUREN DE WORKSHOPS MAAR EEN UUR?

 

Het is gebleken, kijkende naar de signalen van de honden in het vorige seizoen, dat een uur vaak al meer dan genoeg is, zeker in het begin. Honden (en baasjes) vinden het in eerste instantie toch wel spannend. Het is allemaal nieuw, wiebelig, andere honden enz enz. Dus ontzettend veel nieuwe prikkels. Om het leuk te houden houd ik een uur aan. Voor sommige hondjes is dit al te lang en die kunnen dan ook aan land. De baasjes mogen dan gerust nog zonder hond suppen. Als je aan de workshop hebt meegedaan en je bent ook besmet met het sup-virus dan kan je je altijd aanmelden voor een van de tochten die ik ook organiseer.

 

7) IK HEB EEN PUP, MAG HIJ OOK MEE DOEN?

 

Ja, in overleg mag dit van mij. Wel stel ik hier een aantal voorwaarden aan. Neem ajb contact met mij op en dan kunnen we dit bespreken. 

 

8) HOE GROOT ZIJN DE GROEPEN?

 

Omdat ik alleen les geef zijn de groepen niet groter dan 5 koppels. Dit om het overzichtelijk te houden en omdat ik op deze manier beter mijn aandacht kan verdelen.

 

Ik hoop dat hiermee jullie vragen zijn beantwoord. Voor kledingadviezen en wat mee te nemen naar de workshop verwijs ik je naar INFO MAIL & ALGEMENE VOORWAARDEN

 

Zit je toch nog met een vraag kan je ten alle tijden contact opnemen.